Kondiz

80-tallsband med en z i navnet

Nå kan du forhåndsbestille billett til sommerfest med KONDIZ.

Bandet KONDIZ ble dannet etter at de to gruppene «Black & Blue» fra Myre og «Red Band» fra Alsvåg slo seg sammen på starten av 80-tallet. Dette var i de dager da alle band med respekt for seg selv skulle ha minst en "Z" i bandnavnet. Det nye bandet fikk base på Myre, og hadde sitt øvingslokale i et fraflyttet hus i "Sortlandskrysset". Første spillejobben var på ungdomsklubben ”Skarven” på Myre, i 1981.

De sportslige guttene i Kondiz ble raskt populære i distriktet på første delen av 80-tallet. Mange husker nok KONDIZ fra ”Maxim” på Melbu , ”Kroa” på Sortland eller fra en av de utallige ”Fest på lokalet” jobbene på Myre og i Bø. Populariteten kunne tilskrives en god porsjon scenesjarm kombinert med et svært kommersielt låtvalg.

Formtoppen kom rundt 1982/83. KONDIZ deltok på 2 talentkonkurranser, henholdsvis i Bø og på Andenes (forløperen til "Rock mot rus"). De deltok også på det legendariske «Marathon-Rock» arrangementet på Sortland i 1983. Etter hvert måtte imidlertid flere av medlemmene si takk for seg på grunn av videre utdannelse og jobb. Kondiz holdt det allikevel gående med skiftende besetninger helt frem til 1986. Deretter ble joggedressene pakket ned for godt.

I 2014 stod bandet igjen på scenen på uteplassen «Stedet» på Myre, og det med samme besetningen som i 1983. Et entusiastisk publikum fikk oppleve KONDIZ live i et fullsatt lokale, for første gang på 31 år. Dette ga inspirasjon til at bandet vil satse på flere «reunioner» fremover.

Bandet består av:

Stig-Harald Andreassen: Bass-gitar, Vokal.

Dag-Einar Hansen: Trommer, vokal.

Robert Karlsen: Vokal, perkusjon

Bjørn-Ivar Larsen: Keyboards, vokal

Johan-Inge Lie: Keyboards, vokal

Hans Johan Nikolaisen: Gitarer, vokal