Nonskollen 611 Opp for sjette gang

På søndag førstkommende arrangerer Alsvåg IL  Nonskollen 611 Opp. Det dreier seg også denne gang om 611 høydemeter, med eller uten tidtaking. Belønningen er et glass saft på toppen, en fantastisk utsikt, og en god følelse på tur ned igjen.

- På grunn av pandemien var vi ei stund i tvil om vi kunne arrangere motbakkeløpet i år, men vi har funnet en måte å gjennomføre arrangementet på som er godt innafor de smittevernreglene som gjelder, så da var det bare å trå til, sier leder i Alsvåg IL, Kristin Sørdahl Myklestad. Vi må se det litt an ift vær og vind hvordan vi gjør det med premieutdelinga, men erfaringa tilsier at det kommer til å bli såpass strekk i feltet oppover mot toppen at vi kan gjennomføre konkurransedelen som en fellesstart som tidligere.

Også i år har vi fått besøk av skiløpere fra sørfylket som har lagt ei treningssamling i bygda, så vi regner med at det bli høy kvaltet i feltet. Spørsmålet er om motbakke-rekorden opp vil ryke i år, for det ryktes at det er satt mange personlige rekorder i sommer.

- På oppfordring fra deltakere har vi laget en oversikt over bestetidene i de forskjellige årsklassene, så nytt av året er det at vi vil gjøre litt ekstra stas på den som klarer å sette ny rekord i sin årsklasse, sier arrangementsansvarlig Tommy Nordeng
- Vi har også mottatt henvendelser fra deltakere som ønsker at man kan få korrigert tida i forhold til vekt, eller BMI, om man vil, men vi har så langt ikke turt å følge denne oppfordringa, sier han. Det er klart at vekt har noe å si, men jeg tør i alle fall ikke be folk om å veie seg inn før start, eller offentliggjøre «handicapet» på resultatlistene, smiler han.

Nonskollen Opp markerer også slutten på serien med sommersprell som Alsvåg IL har gjennomført i sommer, og mange av de yngre deltakerne kommer til å delta i trimklassen, uten tid.

- For Alsvåg IL er det like viktig at mosjonister, trimmere og turgåere finner veien opp på Nonskollen, sier Kristin Sørdahl Myklestad, som håper på godt vær og mange deltakere.

Johan Nordeng var raskest opp i fjor. Klarer noen å slå han i år?
Johan Nordeng var raskest opp i fjor. Klarer noen å slå han i år?

Relaterte artikler