Skisesongen 22/23

Vi skriver 30.april 2023, og selv om vi våknet til hvitt landskap i dag tidlig så vet vi at årets skisesong nå er over...
Alsvåg IL har denne sesongen hatt to langrennsløpere som har representert klubben nasjonalt, og bare det i seg selv er helt fantastisk. Vegard Bråthen og Johan Lien Nordeng har gjennomført en sesong som skriver seg rett inn i historiebøkene, og det er enda mer fantastisk. I tillegg har klubben hatt mange økter på ski med allidrettsgruppene i laget, noe som lover godt for videre rekruttering og satsning.

Historisk sesong SKI

Vegard Bråthen og Johan Lien Nordeng har gjennomført en sesong som skriver seg rett inn i historiebøkene. Moderkluben for disse fantastiske ungdommene er ufattelig stolt, og vi ser frem til fortsettelsen.

På ettersommeren dro Vegard fra Alsvåg til skolegang på Nordnorsk skilinje i Nordreisa med et godt treningsgrunnlag som utgangspunkt. Vegard har holdt seg frisk og rask gjennom sesongen og virkelig fått utviklet dette grunnlaget videre. Han har deltatt på flere samlinger med skilinja, f.eks ved sesongstarten i Muonio i Finland. Han har også konkurrert mye lokalt, regionalt og ikke minst nasjonalt. Innsatsen Vegard har lagt ned i satstingen har resultert i kvantesprang på resultatlistene og på rankingen til FIS. Han har denne sesongen kjempet seg inn med topp 30-plasseringer ved flere anledninger i Norgescupen, med en 26.-plass som best. Nivået på langrenn i Norge er som kjent svært høyt og konkurrentene er mange. Å klare topp 30 i sin årsklasse er en stor prestasjon. På tampen av sesongen gikk Vegard inn til en gledelig 4.plass i NNM i Hammerfest. Vi gratulerer Vegard så masse. Han er en fantastisk målrettet og treningsvillig ungdom som klubben ønsker å støtte i sin videre satsning.

Johan fikk som siste års junior fornyet plass på jr.landslaget. Han flyttet til Tromsø for å få best mulig matching i langrennsmiljøet der. Også Johan, med noen små unntak, har holdt seg frisk og rask. Johan har reist på mange samlinger både med jr.landslaget, og med langrennsmiljøet i nord, på jakt etter best mulige snøforhold og trening og matching opp mot andre løpere på høyt nivå. Han har konkurrert mye. Sesongens store mål var Jr.VM i Canada og Jr.NM i Alta. Han var svært nær å kvalifisere seg til Jr.VM, men litt stang ut og noen uhell satte en stopper for dette. Han slo derimot knallhardt tilbake i Jr.NM i Alta da han slo bl.a samtlige norske løpere fra Jr.VM og tok et historisk gull på 20 km klassisk. Han vant også bronse på 10 km friteknikk. Følgende topp 10-plasseringer i NC, Jr.NM og Jr.VM-kvalifisering: 1, 2, 3, 4, 5, 6 + 2 stk 9-plasser, vitner om svært stabil sesong og meget høyt toppnivå på Johan. Vi gratulerer og hyller Johan, og er veldig glad for at vi har mulighet til å støtte han videre i sin satsning.

TUSEN TAKK TIL SPONSORENE VI HAR HATT DENNE SESONGEN

...vi ser frem til promotere videre sponsorer...

Klubben ser med stor glede på at våre gode ski-ungdommer er til stor inspirasjon for kommende generasjoner. Vi har brukt alle mulige snødager med allidrettsgruppene ute på ski, og det har hovedsaklig vært gjort i lysløypa. Vi har et trakkelag i klubben som sørger for at alle snøkorn som daler ned blir festet til løypa. Tusen takk for innsatsen, alle sammen!

Vi er et lag, vi er en klubb, vi støtter hverandre, og sammen kan vi klare det vi vil.

Nå jobber vi med sponsorer for kommende sesong, og vi har allerede fått gode støttespillere med på laget... "to be continued" :-)

 

Kristin Sørdahl Myklestad
Norgesmester 20 km klassisk ski Johan Lien Nordeng
Johan Lien Nordeng
Vegard Braathen