Ingeborg og Damian vant motbakkecupen 2018

Ingeborg Hansen fra Medkila IL og Damian Szmelter fra Kvæfjord IL ble begge suverent beste løpere sammenlagt i motbakkecupen Vesterålen Summer Games 2018

Ånstadblåheia OPP var finalen i årets utgave av Vesterålen Summer Games, og for en motbakkefest det ble, i strålende sol og nydelige forhold for motbakkeløp, trim, mosjon og rekreasjon. Flott arrangement, Sortland Alpinklubb!

Sammenlagtresulatene fra de fire løpene som har inngått i årets Vesterålen Summer Games 2018 beregnes som de tre beste plasseringene. Her fikk vi seks pallplasser som alle var vel fortjent, når vi ser de fire løpene under ett. I kvinneklassen var i realiteten de tre pallplassene avgjort på forhånd, og Ingeborg Hansen dro bestepremien hjem til Harstad med maksimalt oppnåelige 300 poeng. Imidlertid ble det så jevnt om de to neste plassene som det er mulig: Mathilde Ihlebrekke fra Bø IL og Chipo Tendeland fra Vesterålen Padleklubb endte begge med 180 poeng, men Mathilde hadde en bedre besteplassering i et løp enn Chipo og kapret derfor andreplassen.

I herreklassen var Damian Szmelter nesten like suveren vinner med 280 poeng, med Øyvind Eliseseussen Skalle fra Harstad O-lag på andreplass. Kampen om tredjeplassen ble noe overraskende fryktelig spennende i og med at Eirik Mikkelsen fra Medkila IL hadde god kontroll på pallen før finalen. Imidlertid gjorde en skade at Eirik ikke kunne delta, og i og med at Johan Nordeng fra Alsvåg IL dro av med seieren opp Ånstadblåheia etter en forrykende finnish, knep han tredjeplassen sammenlagt foran Eirik Mikkelsen med fattige ett poeng!

Vinnerne fikk et gavekort på verdt 10.000 kroner fra Sport1, mens andre- og tredjeplassene fikk 5.000 og 3.000. Gavekortene er sponset av Sport1 Sortland, Sparebanen Nord-Norge og Vesterålskraft Strøm. Vi regner med at premiene kommer godt med i idrettssatsinga, og vi vil benytte anledninga til å takke sponsorene våre hjerteligst for støtten.

På vegne av de fire arrangørene, Alsvåg IL, Stålbrott IL, Bø IL og sortland Alpinklubb, vil vi gratulerer til vinnerne, alle som fikk tellende resultat med tre deltakelser, og forøvrig alle som har deltatt i motbakkeløpene i sommer.

På samenlagtpallen i kvinneklassen (f.v): Mathilde Ihlebrekke, Ingeborg Hansen og Chipo Tendeland

På samenlagtpallen i herreeklassen (f.v): Øyvind Eliseussen-Skalle, Damian Szmelter og Johan Nordeng

Sammenlagtvinnerne i Vesterålen summer Games 2018