Hjemme-dominans i herreklassen under Nonskollen 611 Opp 2019

Med Johan Nordeng som raskeste mann til toppen, August Nordeng på 2. plass og Sivert Nordeng på 4. plass ble det nesten storeslem for alsvågløperne under årets motbakkeløp.

Bare Audun Erikstad fra Vadsø klarte å skille nordeng-guttene, og det er jo ingen hvem-som-helst: Erikstad ble tatt ut på juniorlandslaget og var med på laget som tok bronsje under junior-VM i 2015. Selv om han nå har lagt opp som aktiv skiløper er han i god form, og han vant blant annet Vetten Opp i fjor.

Det var et stort og sterkt startfelt som stilte til start, og det ble satt mange bestenoteringer i den tøffe løypa mot toppen. Med lett overskyet vær og 18 pluss på gradestokken var forholdene ideelle. Løyperekordene ble likevel ikke slettet, til det var både Johan Nordeng og vinner i dameklassen, Ingrid Mathisen, ca halvminuttet for seint ute.

Som arrangører er vi også svært fornøyd med at lokale mosjonister fra Øksnes nå tar utfordringen og stiller i konkurranseklassen, der de først og fremst konkurrer mot seg selv, sammen med andre! 

Her er alle resultatene.

Tor Martin Karlsen
Toppen av slalombakken 2019
Tet-trioen har allerede etablert seg: De som endte først på toppen ledet også på toppen av slolo